Katehetski glasnik

Katehetski glasnik je namijenjen odgojiteljima u vjeri u predškolskim ustanovama, vjeroučiteljima u školi, katehetama u župnim zajednicama, svim pastoralnim djelatnicima, studentima na crkvenim učilištima te svima koji se zanimaju za religiozni odgoj i katehezu.

Izlazi tri puta godišnje te se u njemu nalaze sve one obavijesti, važne za naše zajedničko poslanje, a uz obavijesti i druga pravna tumačenja iz područja vjeronauka i vjeroučiteljskoga života (kroz prizmu njegovih obveza, dužnosti i prava). Naravno, uvijek će biti i onog sadržaja koji vam u vašem poslanju može biti na korist, kako u radu tako i u osobnom životu i napredovanju. Ne ulazeći u područja drugih katehetskih i inih časopisa pojedinih nad/biskupija, katehetski glasnik je glasnik Hrvatske biskupske konferencije, te ćete tako biti u mogućnosti pratiti kroz naše sadržaje i rad drugih tijela Hrvatske biskupske konferencije koja su na poseban način važna i za sve nas.

Dana 23. siječnja 2009. godine biskupi su na izvanrednom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije donijeli odluku da se Katehetski glasnik distribuira bez ikakve financijske nadoknade.

Dok kao uredništvo Katehetskog glasnika zahvaljujemo Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, vama, svima koji primate Katehetski glasnik, zahvaljujemo na vašoj otvorenosti i praćenju Katehetskog glasnika kao jednoga od područja rada Nacionalnoga katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije, naravno pozivamo vas i da svojim sugestijama i sadržajima obogatite Katehetski glasnik.

Uredništvo