Poruke hrvatskih biskupa

»S novom radošću u srcu uživati Božju riječ«

Roditeljima, djeci i mladima,
o dvadesetoj obljetnici vjeronauka u školi,
ususret Godini vjere

Bog trajno očituje svoju ljubav prema ljudima. Svjedočenje Božje ljubavi, koja svoj vrhunac ima u životu, smrti i uskrsnuću Isusa Krista, stalna je zadaća Crkve. Želeći ostati vjerni Božjoj ljubavi, s dubokom se zahvalnošću spominjemo našeg 14-stoljetnoga zajedništva vjere s Bogom u njegovoj Crkvi. Na tom putu upućujemo vama, dragi roditelji, djeco i mladi, svoju bratsku i pastirsku riječ ohrabrenja o dvadesetoj godini katoličkoga vjeronauka u školi...

Opširnije...

Poruka hrvatskih biskupa o vjeronauku u školi i župnoj katehezi

U vjernosti poruci Isusa Krista, a potaknuti sadašnjim trenutkom u kojem se naša Crkva nalazi, odlučili smo, dragi vjernici, uputiti vam, na kraju ove i na početku nove školske godine, poruku o važnosti i svrsi odgoja u vjeri, tj. o vjeronauku u školi i katehezi u župnoj zajednici.

Opširnije...

Poruka hrvatskih biskupa - župna kateheza u službi župne zajednice

Veseli nas što je s vjerničkom odgovornošću prihvaćena naša Poruka o školskom vjeronauku i župnoj katehezi (lipanj 2000). I ovom prilikom ističemo utemeljenost i izuzetnu važnost konfesionalnog modela odnosno katoličkoga vjeronauka u školi. On je nezaobilazan put u cjelovitom odgoju u vjeri svih onih koji su na to pozvani i koji to žele. U svjedočkom i dijaloškom suodnosu sa svima, osobito različitima, uvjereni smo da time dajemo velik doprinos izgradnji novoga i boljega svijeta u, svjetlu kršćanske vjere, na ovim našim prostorima.

Opširnije...